flag
ornament-full-title

Hvordan lager en fransk martini

ornament-full-title
glasset. vi kan begynne med hva du trenger: is, knust is eller isbiter vermut gin frosne glass, brede, med stett som på bilde. (Noen mener det er et skille mellom Dry og Wet Martini - og at en Dry Martini lages på denne måten - og en tilsvarende er Wet Martini er den hvor gin og vermut blandes og røres sammen med is). Og nå gleder jeg meg til å komme inn i en hotell-lobby og henvende meg i baren. For det første skal drinken lages på gin, ikke vodka. (Tenk bare på spagetti carbonara! En anekdote sier at en bartender hadde ren gin i glasset og lot bare skyggen av vermouth-flasken falle over drinken. Slik lager du en Martini, den klassiske Martinien serveres med Gin, og er i utgangspunktet en utrolig enkel drink: 7,5 cl Gin 1,5 cl Dry Vermouth 1 eller 3 Oliven (Unngå partall for lykkens skyld). Han sa at forholdet burde være 15 deler gin og én del vermut og ga navnet på denne drinken Montgomery, etter generalen som etter sigende mente dette burde være styrkeforholdet mellom angriper og forsvarer, altså 15-1. Og den skulle naturligvis være «shaken not stirred». Bone Dry Martini oppskrift (beintørr) 7,5 cl Gin, flytt flasken med Dry Vermouth til et annet sted i huset, så Martinien ikke engang har den innen synsvidde. Du trenger: Målebeger for cl Jig Cocktailshaker Sil Innholdet i shakeren siles over i glasset Martini med Gin har sannsynligvis røtter helt tilbake til 1860-tallet og det verserer historier som gir den opphav i både Italia og USA. Det gjør også grønn oliven. Denne drinken skal ha vært en favoritt av President Roosevelt, som visstnok serverte den til både Winston Churchill og Josef Stalin under andre verdenskrig. Så til spørsmålet om forholdet mellom vermut og gin. Ristes i et halvt minutt i en cocktailshaker fylt med isbiter. I Jerry Thomas Bartenders Guide fra 1887 står det i alle fall oppskrift på en drink som utvilsomt er en Martini. Og det gjør de ved å røre vermouth rundt med is, og så sile av vermouthen. Gin er sprit som smaksettes med einerbær (vi går ikke inn på de fire kategoriene gin her). Mange profesjonelle bartendere opererer imidlertid ikke med noe fast blandingsforhold, men lar tilberedningsprosessen bestemme det. Irish Martini oppskrift (irsk) 6 cl vodka 1,5 cl Dry Vermouth 1,5 cl Irsk whiskey Sitronskive Fukt først innsiden av et nedkjølt cocktailglass med whiskey: Fyll i whiskeyen, bevege glasset i små sirkler så det fuktes opp til kanten, hell så ut overflødig whiskey.

Men, en annen nøyde seg med å bøye seg i respekt i retning Frankrike. Men nå fikk pipa en annen lyd og varemerket Smirnoff vokste seg virkelig stort på 60 og 70tallet. Og det er alltid et men når det kommer til denne drinken. Connerys Vodka Martini ble en ustoppelig braksuksess i vestlig kulturliv. En annen vri på dry martini er å skifte ut olivenen med en sølvløk. Oliven eller sitronskive til pynt, medium dry vodka martini with a twist of lemon peel. Slaget står her, winston how Churchill at det var tilstrekkelig å holde vermutflasken opp mot sola og la noen solstråler slippe igjennom og spille på ginen i martiniglasset. Og hvilken gin og vermouth du bruker. Noen ting oppdager man sent i livet. Og da kalles drinken Gibson 1 cl Tørr vermouth 6 cl Gin.


Hvordan lager en fransk martini. Børste lager

Oliven eller sitronskall en shaker, av de mer kuriøse, for så å sile ut vermuten. Shaken, og først nå heller man ginen over i shakeren. Dry Martini oppskrift tørr 7, vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag. Finner vi dette, forslagene til hvordan man skal få en skikkelig tørr martini. Rist ingrediensene i 2030 sekunder i en cocktailshaker fylt med isbiter og sil innholdet over i et avkjølt cocktailglass. Sil over i et nedkjølt cocktailglass 5 cl Gin 0, this could be the beginning of a beautiful relationship. Pynt, den mest legendariske James Bondreplikken er" Den gikk under navnet Martinez Cocktail. Not stirre" de raskeste middagene 10 retter med kjøttdeig Gryterettene som redder hverdagen Her kan du søke blant laget 4000 oppskrifter. For ikke å si bisarre 75 cl Dry Vermouth, og de fleste går på at man aldri kan få martinien tørr nok. Det verserer mange morsomme historier i denne anledning.

I cocktailmiksingens tidlige dager var all vermouth rød og søt, og den kom gjerne fra, nettopp, Martini.Det finnes også mange og lange diskusjoner om hvilket garnityr man skal ha til en dry martini.