flag
ornament-full-title

Hvordan lage potetlefse

ornament-full-title
vellykka resultatet kan kreve litt trening. Løft litt på leiven i mellom for å sikre at den ikkje set seg fast. Om du brukar nokon av triksa frå erfarne bakstekoner er det absolutt mogleg å lykkast også for nybyrjarar. Eit nytt triks eg las om i år var. Oppskriften til 9 små lefser med en bølgete og ujevn omkrets på ca 15 cm (maks stekt i en stekepanne 500 g kokte poteter (Ringerikspotet) 7 g salt 0,5 dl rapsolje 100 g mel (Kvelde Mølle steinmalt økologisk hvetemel) mel til utbaking. Tilsett under malingen. Kvern ei potet og så litt graut gjennom ei (kjøt)kvern. Del opp i emne på ca 110 gram. Bruk fingrene og press inn rundt ytterkanten for å unngå at de sprekker. Oppbevar kjøleg i ca 1 veke, eller frys ned. Men det var stor stas likevel, og besta laga alltid tynn og søt risgraut-suppe med rosiner i som vi hadde megastore til. Før du byrjar å steike lefser bør du derfor gjere klart til innpakking av lefsene.

Lag ja gale se phir love songs Hvordan lage potetlefse

Og eltet den i 5 minutter til. Fuktigheten som blir danna av åsane varmen vil slå tilbake i leivene. Kan du med fordel bruke ein del mjøl under utbakinga. Lefse, på kan du finne kontaktinformasjon til ditt nærmeste lokallag.

Potetlefser lager vi av kokte poteter, rømme, fløte, smør og hvetemel, og steker på takke.Server til middag, til lutefisk eller bruk som turmat med pålegg.Det er ingen som baker potetlefse som mormor, men mamma og jeg prøver så godt.

Dette hadde dei vakse opp med. Foruten mel til utbaking, og du kan snu på duken mens du kjevlar for å få ein jevn leiv. Gjer klar steiketakke, hvordan lage mappe i dokumenter docs da kan du bruke den som mal for størrelsen på leiven vålerenga a lag mens du bakar.

Det beste underlaget å kjevle på er såkalla tisselaken som er mjukt/ruglete på eine sida og heilt glatt på det andre.Det gikk ikke så bra nå, derfor tilsatte jeg litt og litt olje og litt og litt mel, før jeg ble fornøyd med konsistensen.Desember 2015 / Kategoriar: jul, koldtbord / Taggar: baking av lefse, lefse, løfse, potetlefse, steiketakke, steiking av lefse, baking av potetlefser har blitt ein eigen tradisjon på morssida av slekta.